FOTOKEMP - Ateliér 21 Ostrava
50577
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50577,cabin-core-1.0.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Máte doma kreativce, kterého baví fotografie?

Zapište ho na náš fotokemp!

Fotografický příměstský tábor proběhne ve dnech 1.–⁠5. 7. 2024, pondělí až pátek od 8:00 do 16:00 hodin v porubském Ateliéru 21.

Fotografie je s námi již více než 180 let a stále je pro nás něčím magická. Denně zachycujeme skrz hledáček fotoaparátu nebo displej mobilu svět kolem nás, fotíme ty nejhezčí momenty a sdílíme radosti i starosti s našimi nejbližšími nebo rovnou s celým světem. A přesto často o fotografii toho moc nevíme. 

 

Víte, že Joseph Nicéphore Niépce zasvětil vynálezu fotografii celý svůj život? Nebo že fotoaparát se dá vyrobit z krabičky od sirek? Víte, že v roce 2022 se fotografie s názvem Le Violon d’Ingres amerického fotografa Man Raye vydražila za 12,4 mil. dolarů a tím se proslavila jako nejdražší fotografie na světě? To vše a mnohem víc se Vaše děti dozví na našem fotokempu, který rozhodně není jen obyčejným kurzem fotografie.

 

Náš fotokemp je určen pro děti od 8 do 15 let. V průběhu fotokempu děti zjistí, jak fotografie vznikla, naučí se pracovat s fotoaparátem i mobilem. Vyzkouší si také fotografickou techniku Kyanotypii a seznámí se s tvorbou těch nejlepších českých i světových fotografů. Cílem kurzu je zábavnou a poutavou formou představit svět fotografie, ukázat, kde se dá čerpat inspirace a naučit děti používat fotoaparát. Čas, ISO ani clona již nebudou jen divné názvy a fotografii už nikdy nebudou vnímat jen jako jednoduché zmáčknutí spouště. 

 

Cena fotokempu je 4 490 Kč

 

V ceně je spotřební materiál, drobné občerstvení, ovoce a obědy.
Informujte se u své zdravotní pojišťovny ohledně příspěvku na příměstský tábor, zpětně můžete získat až 1 500 Kč.

Přihlásit děti na fotokemp můžete na tel. čísle +420 724 438 331 nebo prostřednictvím e-mailu info@atelier21.cz.

 

Fotografický příměstský tábor Ostrava

Jak bude kemp probíhat?
Každé ráno se potkáme v Ateliéru 21, kde nás čeká trochu teorie, promítání fotografií a focení. Děti zjistí, jak vypadá práce fotografa v ateliéru, jak správně pracovat se světlem a také jak vyfotit hezký portrét fotoaparátem i mobilem. Na procházkách Porubou si ukážeme, jak zachytit osobu nebo zvíře v pohybu, pokud budou děti chtít, v ateliéru můžeme nafotit zvířecí mazlíčky, které si děti budou moct donést. A také čeká nás také den s Kyanotypii

 

Co s sebou?
Pláštěnku, svačinu a úsměv. Vlastní fotoaparát je výhodou, nikoli nutností.

 

Proč byste měli Vaše dítě zapsat na náš FOTOKEMP?
Protože se dozví, jak správně ovládat fotoaparát;
Protože zjistí, jak je důležité ve fotografii světlo a vyzkouší si experimenty, které Vám bude chtít ukázat;
Protože mu ukážeme, jak se dá skrz fotografii vytvářet vlastní svět, který si zamiluje;
Protože pozná nové kamarády se stejným zájmem;
Protože nikde jinde se nedozví o fotografii tolik jako u nás;
Protože si bude moct odnést vlastní ateliérovou fotografii (třeba pro babičku);
Protože si bude moc nafotit svého domácího mazlíčka;
Protože se bude skvělé bavit.

 

 

Žádné dlouhé teoretické povídání! Budeme tvořit a poznávat svět kolem nás skrz hledáček fotoaparátu. V Ateliéru 21 je možné vše, tak schválně, kde jinde se dá přímo z místnosti vytvořit obrovský fotoaparát? Bude to nezapomenutelný týden!❤

 

Těšíme se také na Vaše děti.

 

FOTOKEMP povedu já, Olga Bovt, zakladatelka a majitelka Ateliéru 21. Své zkušenosti z oblasti fotografie jsem získala především při studiu fotografie na opavském Institutu tvůrčí fotografie. Již 4 roky pravidelně fotím portréty herců a podnikatelů ve svém ateliéru, zachycuji firemní akce, koncerty i festivaly. Kromě focení pořádám také individuální fotografické workshopy pro dospělé a dělám grafický design. 

 

Teoretické části a také povídání o analogové fotografii se ujme můj skvělý kamarád a docent Jiří Mališ, pod jehož vedením si děti také vyzkouší Kyanotypii

 

Poslední posilou bude nadaná studentka 3. ročníku oboru fotografie. Viki nám bude pomáhat s plněním úkolů a také si zahraje na modelku, abychom si mohli ukázat, jak správně fotit lidi.

 

 

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.
Fotokemp se uskuteční při minimálním počtu 5 zájemců.

 

Kontakt:
Ateliér 21
Olga Bovt 
Havlíčkovo náměstí 6189/27
708 00 Ostrava-Poruba (objekt Panorama)
mobil: +420 724 438 331
e-mail: info@atelier21.cz